Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Beyin Tava

(Beyin Tava nasıl yapılır)

Beyin Tava için kullanılan malzemeler :
4 kuzu beyni (haşlanmış)
3 yumurta
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniri
1/2 su bardağı un
3/4 su bardağı rafine yağ
1 kahve kaşığı tuz 1/2 kahve kaşığı karabiber

Tarifi :
Rendelenmiş kaşar ya da gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir. Haşlanmış beyinlerin her birini 4'er parça halinde kesiniz. Tuz ve biberi üstüne serptikten sonra rendelenmiş peynire iyice bulayınız. Orta boy bir kapta yumurtaları iyice çırpınız. Beyinleri önce una, sonra da yumurtaya buladıktan sonra kızgın tavada 4 dakika alt-üst ederek kızartınız. Beyinleri servis tabağına alarak sıcak sıcak servis ediniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.