Pirinçli Kabak Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 kg. balkabağı
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı tozşeker
150 gr. tereyağı
Tarifi : Kabak temizlenip ince ince doğranır ve yıkanır. Oval borcam içerisine kabakların yarısı dizilir. İçine yıkanmış pirinç ve kuru üzüm yerleştirilir. Kalan kabaklar borcamın içine en üste dizilir, Üzerine tozşeker dökülür.
Tereyağı eritilip borcamın üzerine gezdirilir. Bir çay bardağı su ilave ettikten sonra, 250 dercede ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir.
Arzuya göre üzeri krem şanti ve ceviz ile süslenerek, Sıcak servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : selma ozata Gönderdiği tarih : 16 Kasım 2007