Heltiye için kullanılan malzemeler :
Şurubu:
4 Su bardağı su
3,5 Bardak şeker
Yarım bardak gülsuyu
Yarım limon suyu
Muhallebi:
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
1 Su bardağı pudra şekeri
20 gr. Damla sakızı(Aktar dan temin edilebilir)
2 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı sütün yarısı,su pudra şekeri
Üzeri için:
2 Yemek kaşığı antep fıstığı
2 Yemek kaşığı badem
Dilimlenmiş mevsim meyveleri
Tarifi : Şurubun Yapılışı :
Gülsuyu, şeker,su, bir tencerede kaynatılır. Limon suyunu katıp 2-3 dak. daha kaynatılır ocaktan indirip soğumaya bırakılır.
Kalan yarım bardak süt,un,nişastayı iyice
ezerek karıştırıp kaynayan karışıma azar,azar
ilave ederek pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ateşi kapatın.
Islatılmış ve ters çevirerek suyu süzülmüş
ıslak tepsi nin içine 1cm. kalınlığında olacak şekilde sıcak muhallebi dökülüp, Soğuduktan sonra kare şeklinde kesin.
Hazırladığımız soğumuş şurubun içine antep fıstığı,bademleri ilave edip tepsideki muhallebinin üzerine dökün .
Servis için tabaklara alıp dilimlenmiş mevsim
meyveleri ile süsleyin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : selma ozata Gönderdiği tarih : 09 Aralık 2007