Kıtır Kurabiye için kullanılan malzemeler :
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 paket margarin
yeteri kadar un
Tarifi : Bütün malzemeler bir kap içerisin de karıştırılır. Kulak memesi kıvamın da olacak şekilde hamur elde edilir. Hamur tezgah üzerine alınıp bir santim kalınlığında merdane ile açılır. Şekilli pasta kalıpları ile hamura bastırılarak kesilir. Kesilen şekilli hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerleri hafif pembeleşe ne kadar fırında pişirilir. Pişen kurabiyeler servis tabağına alıp servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : çay, meyve suyu, kola Kaç Kişilik : 6
Gönderen : selma ozata Gönderdiği tarih : 16 Aralık 2007