Tahinli Yufka Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 adet yufka
1 su bardağı ceviz(iri dövülmüş)
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
Tarifi : Temiz bir yere yufka serilir, bir su bardağı tahin fırça yardımı ile yufkaya sürülür. Üzerine bir bardak toz şeker eşit şekilde serpilir.
Bir bardak ceviz de yufka üzerine eşit olarak yaydıktan sonra üzerinde malzeme olan yufka bıçak yardımı ile kesilerek ortadan ikiye bölünür. Yufkanın yuvarlak yerinden başlayarak ortadan kesik tarafa doğru her iki taraftan rulo şeklinde yuvarlayarak yufka sarılır.
Yan yana gelen 2 rulo 3 santim olacak şekilde eşit olarak bıçak yardımı ile kesilirler.
Kesik kısımlar alta ve üste gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yan yana sıralayarak dizilip orta sıcaklıkta ki fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirilir.
Pişen tatlı servis tabağına alarak ılık servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : selma ozata Gönderdiği tarih : 29 Aralık 2007