Burçak Tatlısı için kullanılan malzemeler :
burçak bisküvi
1kg süt
200gr margarin
1 su bardağı şeker
4 tepeleme kaşık un
vanilya
2 adet damla sakızı
Tarifi : 200gr margarin tencereye konur eriyince 4 kaşık un eklenir(çok kavurulmayacak). Sonra 1 su bardağı şeker eklenir. Hemen ardından 1kg soğuk süt azar azar ilave edilir, karıştıra karıştıra pişirilir.
Ocağın altı kapatılır ve içine vanilya ve damla sakızı atılır. Mikserle 10 dk çırpılır. Büyük dikdörtgen borcama 1 paket burçak bisküvi ufalanır. Üzerine de sıcak muhallebi yayılır, buzdolabında 2 saat beklettikten sonra karelere keserek rulo yapılır.
Soğuk olarak servis edilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 20
Gönderen : melaba Gönderdiği tarih : 06 Ağustos 2009