Elmalı Bonbon için kullanılan malzemeler :
2 paket petibör bisküvi
3 tane elma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Sosu İçin :
1 paket kakaolu puding
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Tarifi : Bisküviler küçük parçalar olacak şekilde kırılır ya da robottandan geçirilebilir. Robottan geçirecekseniz çok ufalanmamasına dikkat edin. Elmaların kabukları soyulup rendelenir. Cevizler iri iri dövülür. Bir kabın içinde bisküvi, elma ve ceviz iyice karıştırılıp hamur haline getirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, yuvarlanır. Tencerede 2 su bardağı su ile puding pişirilir 3 dk kadar soğuduktan sonra bon bonların üzerine kaşık yardımı ile dökülerek en son olarak hindistan ceviziyle süslenir. Dolapta soğumaya bırakılır ve soğuk servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Meyveli Krem Şanti. Kaç Kişilik : 4
Gönderen : yagmursezen Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009