Karnabahar Kızartması 3 için kullanılan malzemeler :
Karnabahar
2 yumurta
3-4 yemek kaşığı un
kızartmak için sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Tarifi : Karnabahar kesilerek parçalanır. İyice yıkandıktan sonra yumuşayıncaya kadar tuzlu suda haşlanırlar. Çok fazla haşlanırsa kızartma sırasında dağılır, o yüzden biraz diri kalması gerekir. Haşlama suyundan çıkarılan karnabaharlar soğuduktan ve suyu iyice süzüldükten önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır. Arzuya göre yumurtanın içine karabiber, pulbiber yada farklı baharatlar ilave ederek değişik lezzetler oluşturulabilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : yagmursezen Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009