Osmanlı Usulü Keşkül için kullanılan malzemeler :
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
30 gram çekilmiş badem
50 gr çekilmiş antep fıstığı
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Tarifi : Sütün içine badem, fıstık ve pirinç unu ilave edilerek çırpıcı telle dibinin tutmaması ve kıvamının iyi olması için karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca içerisine toz şeker, Hindistan cevizi ilave edilir ve 5 dakika daha karıştırarak kaynamaya devam edilir. Sıcakken hemen kaplara boşaltılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : yagmursezen Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009