Firik Aşı için kullanılan malzemeler :
2 bardak firik
yarım bardak iri bulgur
300 gr. kuşbaşı et(koyun veya tavuk eti)
1 çay kaşığı karabiber
yarım bardak nohut
1 küçük paket tereyağı
6 bardak su
1 çay kaşığı tuz
Tarifi : Nohut akşamdan ıslatılıp ertesi gün etle beraber güzelce haşlanır. Piştikten sonra ocaktan indirmeden tencereye firik, bulgur, tuz ve karabiber ilave edilir. Suyu çekilinceye kadar kaynatılıp altı kapatılır. Bir Tavada kızdırılan yağ üstüne boca edilip karıştırıldıktan sonra dinlenmeye bırakılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : kabak veya ıspanak boraniyesiyle harika olur Kaç Kişilik : 6