Sultani Bezelye için kullanılan malzemeler :
500 gr. sultani bezelye
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 çay kasığı şeker
tuz
Tarifi : Soğanları soyup yemeklik doğrayın (ama biraz ince olmasına özen gösterin), sarımsakları ince ince kıyın. Tencereye sıvıyağı koyun soğan ve sarımsağı ilave ederek kavurun.
Rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.Bezelyelerin uçlarını koparın ve bıçak yardımı ile kılçıklarını çıkartın ve tencereye ekleyin.
2,5 – 3 su bardağı ılık su ekleyerek 15-20 dk. kapağı kapalı olarak pişirin. Ilık yada soğuk olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009