Fırında Enginarlı Patates için kullanılan malzemeler :
1 kavanoz enginar konservesi
2 adet patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
½ su bardağı süt kreması
1 yumurta
tuz
karabiber
Tarifi : Enginar’ın suyunu süzüp, enginarları üçgen dilimler halindedörde bölün. Patatesleri soyup, hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanınca, ince halkalar halinde dilimleyin. Enginar ve patates dilimlerini değişimli olarak cam fırın kabına sırt sırta dizin.
Süt kreması, yumurta, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp, sebzelerin üzerine gezdirerek, dökün.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Maydanoz yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009