Hassa Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 kavanoz taze bamya
200 gr nohut haşlanmış
4 havuç
3 kabak
4 orta boy patates
3 orta boy kereviz
100 g ıspanak
2 lt et suyu
300 g mısır
2 orta boy soğan
100 g tereyağı
tuz
karabiber
Tarifi : Havuç, kabak, patates, ıspanak ve kerevizleri temizleyip, küçük parçalar şeklinde doğrayın.
Soğanları ince ince kıyın.
Tereyağını tencerede kısık ateşte eritin.
Soğanı da ekleyip, soğanlar pembeleşinceye dek kavurun.
Dilimlediğiniz sebzeleri de ekleyip, soteleyin.
Et suyunu ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin.
Tane mısır, nohut ve taze fasulyeleri ekleyip, bir taşım daha pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp, servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009