Etli Kabak Dolması için kullanılan malzemeler :
4 adet dolmalık kabak
200gr orta yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
1 fincan pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 dal dereotu
1 fincan sıvı yağ
tuz
karabiber
Tarifi : Kabaklarımız ortadan kesilerek içleri oyulur.Soğanlarımız ince ince doğranır. Dereotumuzda ince kıyılır ve kıyma ile birlikte tüm malzemeler karıştırılarak iç hazırlanır. Kabakların içlerine taşmayacak şekilde doldurulur.
Derin bir tencereye dizilir. Üzerine ekstra yapılacak salçalı su ilave edilir ve pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009