Kuzu Yahni için kullanılan malzemeler :
500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su (arttırılabilir)
7-8 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
2 adet orta boy soğan isteğe göre 10 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
isteğe göre kekik
Tarifi : Orta boy bir tencereye zeytinyağını ve kuşbaşı etleri koyun.
Etler suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun.
Soğan, sarımsak, salça, doğradığınız biberleri ve suyu ekleyerek etler yumuşayana kadar (40 dakika) orta ateşte pişirin. Arada suyu eksilirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
Etleri ocaktan almadan 5 dakika önce tuz ve baharatlarını ekleyin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009