Sebzeli Tepsi Köfte için kullanılan malzemeler :
500 gr. köftelik kıyma
2 dilim ekmek içi (bayat)
2 diş sarmısak
1 adet ortaboy soğan
1 adet yumurta
yarım demet maydanoz
konserve garnitür
2 yemek kaşığı zeytinyağı
kimyon,karabiber,tuz
sosun yapılışı:
1 yemek kaşığı salça, tuz, kırmızı pulbiber ve 1-2 su bardağı suyu ilave edin. kaynatın.
Tarifi : Geniş bir kaba kıymayı, ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısağı, yumurtayı, zeytinyağını, maydonozu ve baharatları koyarak iyice yoğurun. Ve yoğurulmuş kıymayı ikiye bölün. İsteğe göre benim yaptığım gibi arasına garnitürde koyabilirsiniz.
Yağlanmış fırın kabına yada tepsisine ilk parçayı yayın ve elle bastırarak düzleyin, üzerine garnitürü yayın ve kalan kıymayı tekrar üzerine elle yayarak düzeltin sosu üzerine gezdirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sos ile birlikte servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009