Fırında Milföylü Tavuk But için kullanılan malzemeler :
kişi sayısına göre 1 tavuk but
but başına 1 milföy hamuru
tuz, karabiber
1 yumurta sarısı
çörek otu
Tarifi : Butları bol suda yumuşayana kadar haşlayın ve tuzayın. Dondurucudan çıkarttığınız milföy hamurlarını çözülmesi ve sararken kırılmaması için kısa bir süre bekletin.Yumuşayan milföyleri 2 eşit parçaya bölün.
Milföyleri butların kemik kısmına iki parçada görünecek şekilde iki şerit olarak sarın. Milföy sarılı tavukları ek yerleri tepsiye gelecek şekilde dizin ve üzerilerine yumurta sarısı sürün, isteğe göre çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavuklar ve milföyler kızarana kadar pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 1
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009