Fırında Patlıcan Musakka için kullanılan malzemeler :
4 adet patlıcan
4 adet patates
yarım su bardagi galeta unu
kızartmak için sıvıyağ
harçı için:
3 yemek kaşığı margarin
300 gr kıyma
3 adet kuru soğan
4 diş sarmısak
3 adet domates
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı et suyu
tuz- karabiber
üzeri için:
1 su bardağı rende kaşar
yarım demet maydanoz
Tarifi : Patatesler soyulup, halka halka dilimlenir, patlıcanlar alacalı soyulup,halka halka doğradıktan sonra tuzlu su da bekletilir.
Daha sonra patlıcanların ,iyice sularını sıkıp, kızgın bol yağda kızartılır. (yağın içine çok az şeker atarsanız patlicanlar daha az yağ çekecektir) Kızaran patlıcanların fazla yağını almak için havlu kağıtlı tabağa çıkarılır.¼br> Kuru soğanı ufak doğrayıp, maydonozlar ince ince kıyılır. Domatesler rendelenip, sarımsaklar doğranır.
Yayvan bir tencerede margarini veya ayçiçek yağı konur, yağda kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur.
Doğranmış kuru soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edilip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurulur.
Daha sonra harcın içine rendelenmiş domatesleri, kırmızı pul biber , şekeri, sirkeyi, et suyunu, tuz – karabiberi ilave edilip, bir taşım kaynatılır. Fırın kabını sıvı yağ ile yağlayıp, tepsinin içine galeta ununu serpilir.
Galeta ununun üzerine 1 kat kızarmış patatesler dizilir. Patateslerin üzerine 1 kat kızarmış patlıcan dizilip, kıymalı harçtan dökülür. Malzemeyi bitirene kadar bu sırada koyulur.
En son olarak üstüne kıyılmış maydonozu ve rendelenmiş kaşarı koyup, Önceden 200 derece de ısıttılan fırında peynirler iyice kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis yapılır
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009