Sarmısaklı İşkembeli Hindi için kullanılan malzemeler :
1 adet iyi gelişmiş hindi
2 adet sarmısak
1 kilo dana işkembesi
1 bağ maydonoz
1 tutam karabiber,tuz,kekik
2,5 litre su
1 su bardağı yemek yağı
içi için;
0,5 kilo baldo pirinç.
sosu için;
2 adet domates,
bir tutam acı kırmızı biber,nane(isteğe bağlı)
Tarifi : Hindimizi 5 dakika tuzlu suda haşladıktan sonra cam tepsimizin içine koyunuz ve soğumaması için dinlenmeye bırakınız. Daha sonra önceden güzelce temizlediğiniz dana işkembesini ince ince kıyınız.Maydonozu, kıymış olduğunuz işkembeyi ve baharatları tavada kızartınız. Kızardıktan sonra haşlamış olduğunuz pirinci karışımın içine koyunuz.Haşlamış olduğunuz hindinin karnını açarak içine karışımı ekleyiniz. 180 derecelik önceden ısıttığınız fırına koyunuz.hindinin üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : yagmursezen Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009