Toggle navigation
YEMEK SÖZLÜĞÜ
ŞİFALI BİTKİLER
KALORİ CETVELİ
DİYETLER
PÜF NOKTALARI
ÖLÇÜLER
×
Bize iletmek istediklerinizi yazabilirsiniz.
İsim
E-posta
Mesaj
İnsan Kontrolü
Ana Sayfa
>
Hamur İşleri - Börekler
>
Sıkma
(Sıkma nasıl yapılır)
Sıkma için kullanılan malzemeler :
hamuru için :
kepekli un 2 su bardağı
kepeksiz un 3 su bardağı
su 2 su bardağı
tuz 1 tatlı kaşığı
içi için :
tulum peyniri 500 gr
maydanoz 1/2 demet
pul biber 1/2 tatlı kaşığı
Tarifi :
İç Hazırlama :
Maydanoz ayıklanır, yıkanır ve ince kıyılır.
Pul biber, tulum peyniri ve kıyılmış maydanoz karıştırılır.
Hamur Hazırlama :
Un, tuz ve su karıştırılır ve yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.
Bezeler sert bir zeminde unlanarak yufkadan daha kalın açılır.
Sacın üzerinde çevrilerek iki taraflı pişirilir.
Sıcak yufkanın arasına hazırlanan iç konulur. Dürüm gibi sarılır, sıkılır ve servis edilir.
Yemeğin mevsimi :
Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kahvaltılık Yiyecekler
Kaç Kişilik :
5
Gönderen :
adile
Gönderdiği tarih :
07 Eylül 2009
Günün Menüsü
Yayla Çorbası
Pastırmalı Piliç
Spagetti
Börülce Salatası
Sayfanıza Ekleyin
Genel Kültür
Yemek Pişirme
Yemek Yazıları
Ramazan Köşesi
Komik Yazılar
Ünlü Aşçılar
Yöresel Tarifler
Vitaminler
Mantarlar
Balık Baharatları
Balık Nasıl Alınır
Balık Temizleme
Balık Mevsimleri
Yemekteyiz
Üye Girişi
Kayıt Ol
Şifremi unuttum
Sayfayı şu anda
20
kişi geziyor
Arama
Günün Püfü
Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.
Son Eklenenler
Cheese Cake 2
Meltem'in Lahana Çorbası
Kurşun Aşı
Közlenmiş Biber Çorbası
Antep Salatası
Glutensiz Patates Kroket
Glutensiz Lorlu ve Peynirli Poğaça
Havuçlu Cevizli ve Üzümlü Muffinler
Yumuşak Mısır Ekmeği
Glutensiz Peynirli Kek
REKLAM ALANI