Zeytinyağlı Enginar için kullanılan malzemeler :
6 adet enginar
1 patates
1 havuç
1 çay bardağı bezelye
1 soğan
1-2 diş sarımsak
zeytinyağı
dereotu
1 su bardağı sıcak su
tuz
Tarifi : Bir tencerede zeytinyağında soğan ve sarımsak kavrulur, içine küp doğranmış havuç
ve patatesler ilave edilir. Üzerlerine enginarlar dizilir, bir kaç tane limon dilimi koyulur ve
5 dakika piştikten sonra bezelye eklenir. Üzerine dereotu, tuz serpilir ve sıcak su
koyularak 35-40 dakika kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 28 Aralık 2003