Lor Dolaması için kullanılan malzemeler :
250 gr tatlı lor
2 yumurta
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
kızartmak için
ayçiçeği yağı
şerbet için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Tarifi : Hamuru için, yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu, un ve suyu iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru mutfak tezgahında açıp 20 cm boyunda 5'er cm genişliğinde şeritler kesin.
Her hamura uzunlamasına lor peyniri paylaştırın. Hamurun kenarlarını yukarıya kaldırarak üzerini kapatın. İki ucunu da birleştirip salyangoz şeklinde içe doğru sarın.
Şerbeti için, şeker ile suyu kaynatıp soğumaya bırakın.
Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın. Hazırladığınız lorlu hamurları renkleri pembeleşinceye kadar kızartıp servis tabağına alın. Sıcak hamurların üzerine soğuyan şerbeti döküp ılınınca servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : yagmursezen Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009