Kremalı Ispanak Çorbası için kullanılan malzemeler :
500-750 gr ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 lt su
2 yemek kaşığı krema
yarım bardak süt
yarım çay kaşığı muskat
1 çay kaşığı tuz
karabiber
Tarifi : Yağı eritip soğanı kavurun.
Kabaca doğranmış ıspanağı ekleyin ve 5-10 dakika kavurun.
Suyu ekleyin, 20 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
Blenderla püre yapıp krema, süt, baharat ve tuzunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın.
Ağzı kapalı demlendirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009