Ezo Gelin Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
1 yemek kaşığı salça, tepeleme
½ bardak kırmızı mercimek
1 havuç
5 bardak su
1’er yemek kaşığı tel şehriye, ince bulgur
1 tatlı kaşığı kuru nane
tuz
karabiber
Tarifi : Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun.
Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.
Rendelenmiş havucu, salça ve naneyi ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra suyunu, tuzunu, karabiberini ekleyin ve kaynamaya bırakın. (Ben bu aşamayı düdüklüde yapıyorum. Tencerede ne kadar kaynarsa kaynasın iyi pişmiyor mercimekler)
Mercimekler pişince bulgur ve şehriyeleri ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı olarak şehriyeler pişene kadar kaynatın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009