Bahar Böreği için kullanılan malzemeler :
2 yufka
3 havuç
3 pırasa
8 mantar
200 g salam
3 domates
4 sivri biber
200 g kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı süt
1 yumurta
karbiber
tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tarifi : Öncelikler havuçlar ince ince doğranır ve tavaya koyulan zeytinyağında kavrulur.
Sonra sırasıyla pıraslar, biber, mantar, salam, domates eklenir ve sotelenir. Tuzu
ayarlanıp baharatları koyulur ve iç malzeme hazırlanmış olur. Yufkalar parçalara ayrılır
ve bir yufaknın yarısı olacak şekilde pişirme kabına parçaların bir kısmı dışarı taşacak
şekilde serilir ve üzerine iç harçtan bir miktar yayılır, kaşar peyniri serpilip kapatılılır.
Diğer parçalar da aynı şakilde yapılır iç harç ve yufkalar bitene kadar bu işleme devam
edilir. Süt, yumurta ve sıvı yyağ karıştırılıp böreğin üzerine dökülür ve fırına verilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 18 Aralık 2003