Nefis Pirzolalar için kullanılan malzemeler :
8 kalem pirzola
püre için: 200 gram şehriye
30 gram tereyağı
muskat, tuz
domates sosu için:
6 orta boy domates
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
1 çay kaşığı tozşeker
Tarifi : Şehriyeyi tencereye alıp üzerine örtecek kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın. Tereyağı, muskat ve tuzu ekleyerek blenderden geçirin. Domates sosu için, domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Domatesleri rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Zeytinyağını tavaya alın. Domates, tuz ve şekeri ilave edip pişirin. Pirzolaları ızgarada veya tavada pişirin. Hazırladığınız püreyi kalıplarda şekillendirerek servis tabaklarına alın. Yanına pirzolaları yerleştirin. Üzerine domates sosunu dökün. Tabağın etrafını kıyılmış maydanoz ile renklendirin. Servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009