Göce Çorbası için kullanılan malzemeler :
tereyağı 3 çorba kaşığı
mısır tanesi 1 su bardağı
tavuk suyu 8 su bardağı
süt 2 su bardağı
nişasta 1 çorba kaşığı
yumurta sarısı 2 adet
yoğurt 2 çorba kaşığı
su 1 kase
tuz
Tarifi : Tereyağını tencerede eritip mısırları ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra süt ve tavuk suyunu ilave edin. 10-15 dakika ağır ateşte kaynatın. 2. Terbiyesi için verilen malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis kaselerine boşaltıp sıcak olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009