Halil İbrahim Sofrası Kebabı için kullanılan malzemeler :
6 adet milföy hamuru
3 adet soyulmuş sosis
250 gr. mantar
4 dilim pastırma
100 gr. taze kaşar
1 adet yumurta
tuz
köftesi için:
1/2 kg. kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
tuz
köfte baharı
kekik
karabiber
püre için:
3 adet patates
1/4 paket margarin
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Tarifi : Mantarları haşlayıp süzün. 3-4 tanesini süs için ayırıp, diğerlerini küçük küpler halinde doğrayın. Pastırmayı uzun uzun yarım cm. eninde kesün. Kaşarı da küp küp doğrayın. Sosisleri ince halkalar halinde doğrayın. Kaşar ve mantarları bir tabakta karabiberle birlikte harmanlayın. Köfte için soğanı rendeleyin. Ekmek dilimlerini ıslatıp, sıkarak ilave edin. Baharatları ve tuzu ekleyin. Hepsini karıştırıp, sıvı yağ, yumurta ve kıymayı ekleyerek yoğurun.
Püre için; patatesleri soyup haşlayın. Piştikten sonra rendeleyin. Bir kapta margarini eritin. Rendelenmiş patatesleri yağı yedirerek sütü ilave edin. 10×10 ebadında kare şeklindeki milföy hamurun 4 köşesine birer tane sosis ve kaşar koyup küçük üçgen biçiminde katlayın. Köfteden şeftali büyüklüğünde bir parça alın. Elinizle büyük bir yuvarlak açın. İçine pastırma, kaşar ve mantarı koyarak rulo şeklinde sarın. Kare şeklindeki milföy hamurunun üzerine sosisleri koyduğunuz köşelere çapraz gelecek şekilde iki adet rulo sarılmış köfte koyun. İki köftenin arasına iki üç katlı kaşığı püre koyun.Bu işlemi 4 yaprak milföy hamuruna da uygulayun. Kalan hamurları uzun ve ince şeritler halinde kesin. Köftelerin üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Kalan sosis, kaşar peyniri ve mantarla süsleyin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 250 derecedeki fırında 35 dakika pişirin ve servis yapın
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009