Kedidili Balkabağı Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 kg balkabağı
1.5 su b.toz şeker
1 tatlı k. tarçın
12 adet kedidili bisküvi
yarım su b. krema
üzeri için:
1 çay b. badem veya ceviz
1 kase kremşanti
Tarifi : Temizlenmiş bal kabağı küp, küp doğranır.1,5 su bardağı tozşekerle beraber pişirilir. Pişince iyice ezilip püre haline getirilir. Daha sonra azar, azar kreması ve tarçını ilave edilir. Daha sonra badem de ilave edilerek karıştırılır. Pasta çemberi tabağa oturtulur. İçine bisküvilerin yarısı dizilir üstüne kabaklı karışım dökülür.
Daha sonra kalan bisküviler de dizilir ve tekrar üzerine kabaklı karışım dökülür. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak birkaç saat bekletilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009