Pişmaniyeli Elma Tatlısı için kullanılan malzemeler :
6 elma
1 su b. toz şeker
su
gıda boyası
kreması için:
2 su b. süt
2 çorba k. un
1 paket labne peyniri
1 yumurta sarısı
1 çay b. toz şeker
1 parça damla sakızı
Tarifi : Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine un,yumurta sarısı,damla sakızı ve toz şekeri ilave edip kremayı pişirin.Başka bir tencereye suyu alın.Üzerine 1 tutam kırmızı gıda boyası ekleyip kaynatın.Elmaların kabuklarını bütün olarak kesin.
Elmaların çekirdeklerini çıkartın.Gıda boyalı olan suyu alıp elmaları pişirin.Servis tabağına pişen elmaları alın.Çekirdek kısımlarını krema ile doldurun.Elmaların üzerine pişmaniye ilave ederek süsleyip servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009