Ev Yapımı Lokum için kullanılan malzemeler :
2,5 su b. süt
yarım su b. irmik
yarım su b. toz şeker
yarım p. vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 poşet krem şanti
süslemek için:
hindistan cevizi
yeşil toz fıstık
badem , fındık
Tarifi : Süt , limon kabuğu rendesi ve irmiği karıştırarak pişiriyoruz vanilya ve şekeri ekleyip, karıştırıyoruz. Ilınınca krem şantiyi ilave ederek çırpıyoruz mini fırın tepsisine bolca Hindistan cevizi serpip, pişirdiğimiz lokum hamurunu eşit miktarda yayıyoruz. 1 gece dolapta soğuttuktan sonra küçük karelere keserek üst ve alt kısımlarını hindistan cevizine, yan kısımlarını da yeşil fıstık tozuna buluyoruz üzerlerini badem ve fındıkla süslüyoruz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 12
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009