Üç Kat Kadayıf için kullanılan malzemeler :
200 gr.tel kadayıf
yarım çay b. sıvıyağ
1 su b.yeşil fıstık
muhallebisi için:
4 su b.süt
1 çorba k.nişasta
1 su b.toz şeker
1 çorba k.un
1 çorba k.kakao
üzeri için:
1 su b.süt
5 çorba k.toz şanti
şerbeti için:
2 su b.toz şeker
1.5 su b.su
Tarifi : Tel kadayıflar ince doğranarak didiklenir. Sıvıyağ ile harmanlandıktan sonra yarısı tepsinin altına yayılır. Daha sonra üzerine yeşil fıstık serpilir. Kalan kadayıflar da üzerine yayılarak üstüne bastırılarak sıkıştırılır. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirlir. Diğer taraftan şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır.
Bu arada muhallebisi hazırlanır. Bunun için tencereye süt, nişasta, un ve kakao eklenerek karıştırılarak pişirilir. Fırından çıkarılan kadayıfın ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür. Şerbetini çektikten sonra hazırlanan muhallebi de üzerine yayılarak soğumaya bırakılır.
İyice soğuyunca krem şanti, çikolata sos ve yeşil fıstık ile süslenerek buzdolabında iyice soğuyuncaya kadar bekletilir. Çok lezzetli, kadayıfı sürprizli ve misafir ağırlayabilecek bir tatlı.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009