Tavuklu Börek için kullanılan malzemeler :
4 yufka
2 tavuk göğsü
1 su bardağı ceviz
4 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 su bardağı tavuk suyu
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tarifi : Tavuk göğsü haşlanır, ince ince didilir, ceviz içi ile karıştırılır. Yufkanın biri ikiye katlanır ve dörde bölünerek herbir parçaya tavuklu harç koyulur ve sarılır. Yufkalar bitene
kadar bu işlem devam eder ve börekler yağlanmış tepsiye dizilir. Bir miktar fırında kızardıktan sonra çıkarılır üzerlerine tavuk suyu dökülür, tekrar fırına verilir ve kızartılır.
Piştikten sonra üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve pulbiberle yağ kızdırılıp üzerine dökülerek
servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 17 Aralık 2003