Rus Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı konserve nohut
10 su bardağı kars kaşarı
4 kaşık zeytinyağı
2 kaşık un
1 adet yumurta
4 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mozzarella peyniri
1 çay kaşığı fesleğen
Tarifi : Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri, et suyunu ve zeytinyağını orto boy bir tencerede pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Başka bir kapta un, yumurta, yoğurt, tuz ve karabiberi tel çırpıcı ile iyice çırpalım. Haşladığımız pirinçlerin altını kısıp yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kaynayan suya aktaralım. Konserve nohutları yıkayıp iyice süzüp, kaynayan çorbaya ilave edelim. 10 dakika kadar pişirip kuru nane ve fesleğen ekleyerek servis edelim.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009