Sarımsak Soslu Piliç But için kullanılan malzemeler :
4 dilim ekmek
6 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4 adet tavuk but
Tarifi : Ekmeği havanda iki çorba kaşığı su ile macun haline getirelim.Sarımsak,maydanoz,karabiber ve tuzu blendırda ezelim.Macun haline getirdiğimiz ekmek içi harcı ve sarımsaklı harcı karıştıralım. Temizleyip derilerini çıkardığımız piliç butlarını bu karışım ile kaplayıp ızgarada ters yüz ederek pişirelim.
Arzu edilen sebzeler veya pilavla servis edelim.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009