Harem Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 kg kuru kayısı
2 çay bardağı pirinç
1 su bardağı ceviz içi
2 fincan kuru üzüm
2 diş karanfil
1 çay kaşığı tarçın
3 fincan toz şeker
100 gr kaymak
3 kaşık antepfıstığı
Tarifi : Önce kayısıları yıkayıp tencereye alalım. Üzerini örtecek kadar su ilave edip 5 dakika haşlayıp süzelim. Pirincide yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzelim. Üzümü ılık suda bekletip süzelim.Sonra karanfilleri havanda ezerek toz haline getirelim. Haşlanmış pirinci derin bir kaseye alıp karanfil, ceviz içi, üzüm, tarçın ve bir çorba kaşığı tozşeker ekleyip karıştıralım.Ardından kayısıları ikiye açıp içlerini hazırladığımız pirinçli karışımla dolduralım. Hazırladığımız kayısı dolmalarını da hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.Su ve kalan tozşekeri kaynatıp tepsiye döktükten sonra orta ısılı fırında 5-10 dakika pişirelim. Soğuyunca servis tabağına alalım. Kaymak ve dilerseniz antepfıstığı ile süsleyip servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009