Osmanlı Pilavı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı pirinç
1 yarım paket margarin
300 gr kuşbaşı et
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı fıstık içi
1 çay bardağı fıstık içi
Tarifi : Pirinci tuzlu suda ıslatarak bir saat kadar bekletelim. Badem ve fıstıkları yağsız tavada ayrı ayrı kavuralım. Eti de ayrı bir tencereye alalım. İçine 2 çorba kaşığı margarin ve 1 su bardağı su koyarak pişmeye bırakalım. Tam kavrulmadan suyu çekmeye başlayınca ocaktan indirelim. Pilav yapacağımız tencereye, kalan margarini koyalım. Daha sonra pirinçleri ekleyelim ve kavuralım. Kavurduğumuz eti pirincin suyuyla birlikte dökelim. Badem, fıstık ve kuş üzümünü de ekleyelim. Üzerini örtecek kadar su koyalım. Suyunu çekmeye yakın, yarım su bardağı soğuk suyu üzerine gezdirelim. Pilavı alt üst ederek karıştıralım. Kısık ateşte demlenmeye bırakalım. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009