Kremalı ve Reçelli Toplar için kullanılan malzemeler :
1 yarım su bardağı süt
4 kaşık sıvı yağ
2 su bardağı un
6 adet yumurta
1 su bardağı krema
2 kaşık vişne reçeli
Tarifi : Süt, su ve sıvıyağı bir tencereye alıp ısıtın. Kaynamaya başlayınca unu ilave edip mikserle devamlı karıştırarak pişirin. Hamur tencerenin bir tarafında toplanmaya başladığında ateşten alın. Hamuru karıştırmaya ara vermeden yumurtaları teker teker ilave edin. Tekrar ateşe koyup hızla karıştırın. Hamur kaşıktan akacak kıvama gelince ateşten alın. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan kaşıkla küçük parçalar alıp toplar halinde tepsiye akıtın. Orta ısılı fırında 40 dakika pişirin. Herbir topun alt kısmını biçağın ucuyla delip içini hafifçe oyun. Ayrı bir kasede krema ve reçeli iyice karıştırıp soğumuş topların içine doldurun.
Üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009