Selver Paşa Tatlısı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı süt
3 kaşık tereyağı
3 adet yumurta
1 kaşık toz şeker
2 dilim bayat ekmek içi
Tarifi : Tencereye ufalanmış ekmek içini koyup, üzerine süt ilave edin. Sütü çektikten sonra yumurta, tozşeker ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış tepsiye yayıp, orta ısılı fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin.(Pişerken kabarırsa kabaran yerleri bıçak ucuyla delin.) Tepsiyi fırından çıkarmadan 20 dakika önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak şerbeti fırından çıkardığınız sıcak tatlıların üzerine gezdirin. Şerbeti iyice çekip tamamen soğuduktan sonra fıstıkla süsleyip baklava dilimi şeklinde kesin ve servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009