Kremalı Yerelması Çorbası için kullanılan malzemeler :
500 gr yer elması
1 adet soğan
1 adet havuç
2 kaşık sıvı yağ
1 yarım su bardağı süt kreması
3 dal maydanoz
1 tutam tuz
Tarifi : Soğanı soyup kıyın. Havucu ve yerelmalarını temizleyip küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın. Soğanı ekleyip kavurun.Havuç ve yerelmasını ilave edip 10 dakika kısık ateşte soteleyin. Suyu ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan indirip sebzeleri blenderden geçirin ve tekrar tencereye alın.Süt kreması, tuz, karabiber ekleyip bir taşım kaynatın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009