Fırında Tavuk (Diyet) için kullanılan malzemeler :
150 gram kemiksiz, derisiz göğüs tarafından tavuk
1/4 kase az yağlı veya yağsız süt
8 çorba kaşığı galeta unu
2 tatlı kaşığı kuru biberiye otu
Tarifi : Fırını orta derecede ısıtın. Fırın tepsisi üzerine hafif yağlı kağıt yerleştirin. Tavuğu yıkayıp hafifçe kurulayın. Sütü çukur bir kaseye dökün.
Başka bir küçük kasede biberiye ile galeta ununu karıştırın. Tavuğu süte batırıp daha sonra diğer kasedeki karışımı bunun üzerine dökün.
Tavuğu tepsiye yerleştirin. 45 dakika pişirip servis yapın.
Garnitürü: Patatesleri her iki tarafından bir çatalla deldikten sonra mikrodalga fırında 4-5 dakika pişirin. Pişerken bir kere çevirin.
Önemli not: Fırını 250 derecede 40 dakika kullandıktan sonra tekrar kullanmadan iyice soğutun.
Brokoliyi mikrodalga fırında 5 dakikada pişirin, yumuşamış olmasına dikkat edin. Patatesleri uzunlamasına dilimleyin. Brokoli ve kaşar peyniriyle karıştırın. Karışımı mikodalga fırında 45 saniye daha pişirip peynirin erimesini sağlayın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 28 Aralık 2003