Ayva İçinde Vişne Tatlısı için kullanılan malzemeler :
3 adet ayva
1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 kaşık patates nişastası
2 adet karanfil
Tarifi : Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdek yuvalarını temizleyip tencereye yerleştirin. Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin. Karanfilleri ilave edin. 1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin.Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Kalan suya vişneleri atın. Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayvaların ortalarına doldurun. Soğuyunca servise sunun.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 3
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009