Ispanak Püresi için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı süt
2 kg ıspanak
1 kaşık tereyağı
1 kahve fincanı un
1 kaşık yağ
1 tutam tuz
1 kaşık karbonat
1 kahve fincanı hindistan cevizi rendesi
Tarifi : Ispanakların yapraklarını ayıklayın. İyice yıkadıktan sonra içinde 1 kahve kaşığı karbonat olan bol kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzgece boşaltıp soğuk su ile soğutun. Sudan sıkarak çıkarın ve kıyma makinasından çekin. Bir tencereye bir kaşık yağ ve unu koyup yaklaşık bir dakika kavurun. Sütü kaynar vaziyette ilave edin. Karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Başka küçük bir tencerede de tereyağını eritin. Ispanağı ilave ederek 2 dakika sote yapın. Tuzunu, hindistan cevizini ve hazırladığınız beşamel sosu ilave edip karıştırarak servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009