Sacarası için kullanılan malzemeler :
1 kg un
250 gr tereyağı
2 adet yumurta
250 gr kaymak
1 su bardağı pudra şekeri
1 tutam tuz
Tarifi : Bir tavada tereyağını eritin. Unu hamur yoğurma kabına alın. Yumurta, biraz su ve tuz ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp hamuru dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 10 beze hazırlayın. Bezelere un serpip yufka şeklinde açın. Her bir bezeye birer kaşık eritilmiş tereyağı sürün. Ortalarına kaymak ekleyip rulo şeklinde sarın. Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine dıştan içe doğru yerleştirin. Kalan yağı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudraşeker serpin. Antepfıstığı ile süsleyip ılık olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009