Buğdaylı Mercimek Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı buğday
1 yarım su bardağı kırmızı mercimek
6 su bardağı et suyu
1 tutam safran
2 kaşık soya yağı
1 tutam tuz
Tarifi : Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009