Piliç Yahnisi için kullanılan malzemeler :
2 adet piliç
7 adet arpacık soğan
1 adet domates
1 adet havuç
2 adet patates
1 kaşık un
2 kaşık sıvı yağ
1 miktar tuz
Tarifi : Piliçleri parçalara ayırın, sebzeleri doğrayın, patlıcanları tuzlu suda bekletin. Kuşbaşı doğradığınız tavuk etlerine, un serpip az yağda hafif kızartın ve kağıt havlu ile fazla yağını alın. Doğradığınız sebzeleri piliçlerden kalan yağda hafif kavurup tencereye aktarın. Arpacık soğanlarını bütün olarak atın. Tuzunu ve suyunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. (patatesleri yemek pişmeye yakınken koyun) tüm malzemeyi 5 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009