Enginarlı Kuzu Kebabı için kullanılan malzemeler :
1 kg kuzu eti
6 adet enginar
10 adet arpacık soğan
1 adet limon
1 çorba kaşığı un
3 kaşık margarin
Tarifi : Enginarlar temizlenir. İçindeki kılçıklar da kaşıkla çıkarılarak tuzlu, limonlu suya atılır. Kuşbaşı etler tuzlanır. On santim uzunluğunda saz çöpler hazırlanır. Enginarlar ikiye bölünüp bir enginar bir et olmak üzere dizilir. Üç kaşık kızgın margarinde bir alt, bir üst edilerek tepsiye döşenir. Küçük soğanlar soyulur, yeteri kadar tuz ve limonla birlikte tepsiye konur. Bolca su ilave edilir. Önce içine geçecek gibi bir kapak, sonra da kendi kapağı kapatılarak, önce hızlı sonra yavaş ateşte pişirilir. Ateşten almadan iyice suyu çekilir. Sıcak olarak servis edilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009