Terbiyeli Karnabahar için kullanılan malzemeler :
1 adet karnabahar
300 gr kıyma
1 adet yumurta
1 adet limon
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 tutam tuz
1 fincan sıvı yağ
Tarifi : Karnabaharı çiçekler halinde ayırarak hafif haşlayıp yayvan tecereye dizelim. Ayrı bir yerde yağı, soğanı, salça ve kıymayı kavurup karnabaharların üzerine kaşıkla dökelim. Bir su bardağı sıcak suyu ve tuzu döküp pişirelim. Pişmek üzereyken limonla yumurtayı çırpıp üzerine gezdirelim ve kısık ateşte 5 dakika bekletip sıcak servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009