Bakla Dolması için kullanılan malzemeler :
500 gr asma yaprağı
200 gr bakla
1 adet soğan
500 gr kıyma
1 kaşık salça
1 çay bardağı sıvı yağ
Tarifi : Bir gün önceden ıslatılan baklalar soyulur. Yarma, kıyma, kuru soğan, salça, biber, tuz, sıvı yağı, hepsi karıştırılıp, iyice yoğurulur. Dolmanın konacağı tencerenin içine kemik konur. Yaprağın içerisinde malzemeler çay kaşığı ile konarak bohça şekline sarılır ve kemiklerin üstüne konur. 2 su bardağı su konarak kaynatılır.
Sıcak olarak servis edilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009