Sultan Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 adet havuç
2 kaşık un
2 kaşık margarin
4 su bardağı et suyu
1 miktar rendelenmiş kaşarpeyniri
1 miktar tuz
Tarifi : Bir tencerede yağı eritin. Sonra da, unu yağda biraz kavurun.Sultan Çorbası’nın tüm özelliği, beyaz renkli olması. Bu nedenle, unu kavururken katiyen pembeleşmemesi gerekiyor. Havucu rendeleyip çorbaya katın. Devamlı karıştırırken 4 su bardağı et suyu veya su katın. Çorba kaynayıncaya kadar ateşte tutun. Kaynayınca da ocağın altını kısın ve 10 dakika daha pişirin. İkram etmeden önce de, üzerine rende kaşar ile kara biber serpin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009